Välkommen till stugan ”Rätseberget”!

Jättefint boende med fantastisk sjöutsikt:
• Nära till Astrid Lindgrens Värld (25 min)

• Mycket nära vattnet, fina bryggor och verandor
• Egen gäststuga för 2 personer
• Kärleksfullt inrett hus med bra standard

Kväll


Stugan:

Rätseberget är en fin liten stuga vid sjön Nerbjärken med spektakulärt läge ovanför sjön. Du njuter den fantastiska utsikten över den 220 ha stora sjön från vardagsrummet, från ett inglasat uterum, från verandan eller från flera uteplatser och bryggan. Eller från båten, både roddbåt och kanadensare ligger nere vid bryggan.

Huset har ett sovrum med dubbelsäng och ett kombinerad vardagsrum / kök inkl kyl/frys/kaffebryggare/brödrostare et. Badrummet med dusch och WC är kaklad och har golvvärme. Det rymliga uterummet på 16 kvm är inglasad mot sjösidan och därifrån kan du njuta utsikten över sjön vid alla väderlägen.


“Inga mygg – inga knott / vackert väder – allting gott! Vi har haft en helt igenom underbar vecka i detta lilla paradis. Att vi dessutom fick se en älgko med kalv på en av våra cykelturer var fantastiskt.” skriver Sonja & Bertil i gästboken.

I gäststugan bredvid finns det ytterligare 2 sängplatser, så detta boende gäller för max 4 (eller 5 med extrasäng i vardagsrummet) personer. De boende i gäststugan har egen ingång till badrummet från husets utsida.

Stugan har direktverkande el och en mysig insatskamin i vardagsrummet för uppvärmning. Det finns trädgårdsmöbler, utegrill och hängmatta, dock ej TV (och inte heller mikrovågsugn).

Med hänsyn till andra gäster är det ej tillåten med rökning i huset och på tomten.

Stuga


Pris:
Priset är 800:- per dygn under lågsäsong  och  950:- under högsäsong (tider för högsäsongen se på bokningskalendern). Båt, flytvästar, grill och ved för kaminen ingår. Du kan även hyra en elcykel (21 vx, MTB).

Du städer själv innan du reser hem eller köper slutstädning för tilläggspriset 700:- SEK. Du har med dina egna sängkläder (påslakan, örngott, lakan) och handdukar (eller så beställa du de extra, 100:- SEK per person). På grund av det sjönära läget av stugan ska det bara användas miljövänliga disk- och tvättmedel, shampoo, etc, tack.

Du betalar hela hyran senast 4 veckor före ankomst. Om du skulle avboka, får du redan överförda belopp tillbaka, dock reducerat om en bokningsavgift på 500 SEK.

En härlig stuga med fantastisk utsikt! Vi är nöjda med både boendet och Christian som var väldigt trevlig och hjälpsam. Allt var över förväntan. Christopher i gästboken.

Belägenhet:
Stugan ligger härligt sjönära på en insynsskyddat tomt, ca 30 m bort från nästa granne (ett mycket sällan använt fritidshus). Tomten är en arrendetomt och tomtägaren har strikt förbjudit att fiska vid tomten, men det finns gott om andra fiskesjöar i kommunen (se här) och du kan även köpa fiskekort för en annan del av sjön hos en granne, ca 1 km bort. Omgivningen är typiskt småländskt, med ängar, skog och vatten och det är riktigt landsbygdsmiljö. En mycket fin och varierad vandringsled (Lönnebergaleden) ligger ca 4 km borta, men du kan gå en fin stig i skogen även mittemot stugan på andra sidan vägen. Närmaste stad är Hultsfred (13km) och det är 29 km till Astrid Lindgrens Värld / Vimmerby.

Mer information (klicka på länkarna):
Bokningskalender för lediga tider
Bilder från Rätseberget
Media i stugan
Ritning av stugan och gäststugan
Sevärdheter och aktiviteter i närheten
Vägbeskrivning
Gästbok
Maila om du har en fråga!

onlinebokning

OBS: Huset ligger knappt 20 m från sjön och högt över den – ej lämpligt för små eller simokunniga barn!

Sjöläge

Sjöläge