Välkommen till stugan ”Norrland”!

En ombonad och ekologisk stuga vid sjön “Nerbjärken”:

• Nära till Astrid Lindgrens Värld (25 min)
• Mycket fin natur runt omkring med välkänd vandringsled
• Badsjö och båt bara 70 m från huset
• Finfint och smakfullt hus, vinterbonad
• Snickerboa för barnen

Stugan:
Ett högt beläget fritidshus på halvön ”Näs” vid sjön Nerbjärken. Huset är nybyggt i 2010 med mycket hög standard, det finns vedspis, diskmaskin, tvättmaskin, m m.

Tack för ett fantastiskt fint boende i stugan “Norrland”! Fint på alla sätt, väl utrustat, tyckte extra mycket om att allt går i eko-tänk och detaljer som leksaker till barn, spel osv. Verkligen det lilla extra som gör att man trivs! Hoppas på att få komma tillbaka och utforska området mer med alla sevärdheter som finns häromkring! Hanna i gästboken.

Huset är i många avseenden ekologiskt byggt (t ex linullisolering, lertegel, massiv furugolv i alla rum, ekologisk avloppslösning, m m) och det finns inte en enda spånskiva i huset. Invändigt är huset målat med äggoljetempera, en mycket miljövänlig och dessutom otroligt vacker färg, där jag har blandat jordpigment med vatten och sen tillsatt en blandning av linolja och ägg från egna höns (se här för mer info). Huset fick 2010 kommunen Hultsfreds miljöpris!

solceller på tak
Sen 2015 får stugan dessutom all el från solcellerna på grannstugan “Småland“.

Stugan har 2 sovrum, det ena med dubbelsäng (och egen veranda) och det andra med våningssäng. Det går att ordna extrasängar vid behov.

Sängen i sovrummet har en alldeles speciell madrass som ger en mycket hög sovkomfort och är 100% av naturmaterial. Du sover som på moln, läs mer här på tillverkarens hemsida.

Vardagsrummet är ljust och rymligt med vedkamin och utgång till en stor veranda, som är helt under tak. Det finns en mycket bra stereoanläggning (läser förutom CD även USB-minne), men ingen TV. Köket är integrerad i vardagsrummet och fullt utrustad med allt som behövs, inkl spis/ugn, kaffebryggare, elvisp, diskmaskin, kyl/frys, m m. Badrummet har dusch och WC och tvättmaskin. Dessutom finns en liten hall med kökssoffa och skoskåp och en farstukvist där du kan sitta med utsikt över sjön Nerbjärken (220 ha), sjön är dock delvis gömd bakom träden. Huset har luft-luft värmepump, eluppvärming (med egen solarel) och gjutjärnskamin, så det är riktigt mysigt och behagligt även på vintern.

“Vi har haft nogle dejlige dage her i hytten! Vi har varit i Astrid Lindgrens verden og gået ture i området. Vi har varet ude at sejle en dejlig tur med kanoen i søn! Børnene har nydt det meget!! Sverige er skøn!!” Hilsen fra Mathilde, Annesofie, Johanne, Thomas og Inga (se gästboken).

Det finns förstås trädgårdsmöbler, båt och utegrill till din förfogan. I en liten bod nere vid vägen finns några cyklar, flytvästar, kärl för sopsortering, kälkar, styltor, och annat roligt. I ett hörn av boden finns även ett arbetsbod för träbearbetning och lite olika verktyg, kreativa barn och vuxna är välkomna! Och bakom grannhuset “Småland” finns en riktig “snickarboa”, där kan barnen klättra ut genom fönstret eller övernatta i en våningssäng! Se en planritning av snickerboan här.

Den barnvänliga badplatsen ligger mycket skyddat i en vik och där vid en kort brygga ligger det två båtar. En liten bit bort vid sidan av viken finns även ett brant ställe där det blir raskt djup, och där ligger det ytterligare två båtar. Och ute i viken ligger en flotta. Badplatsen och båtarna delas med gästerna från stugan Småland.

Huset och tomten är rökfritt.

Stuga

Belägenhet:
Huset ligger mycket lugnt belägen ute på en halvö, vägen dit är en återvändsgränd. Koordinater är 57.468995 och 15.992888. Omgivningen är mycket vackert och Lönnebergaleden ligger bara 1 km borta. Närmaste stad är Hultsfred (13km) och det är 29 km till Astrid Lindgrens Värld / Vimmerby.

Pris:
Priset är 800:- per dygn under lågsäsong  och  950:- under högsäsong (tider för högsäsongen se på bokningskalendern). Båt, flytvästar och cyklar, grill och ved för kaminen ingår. Du kan även hyra en elcykel (21 vx, MTB).

Du städer själv innan du reser hem eller köper slutstädning för tilläggspriset 700:- SEK. Du har med dina egna sängkläder (påslakan, örngott, underlaken) och handdukar (eller så beställer du de extra, 100:- SEK per person). På grund av det sjönära läget av stugan ska det bara användas miljövänliga disk- och tvättmedel, shampoo, etc, tack.

Du betalar hela hyran senast 4 veckor före ankomst. Om du skulle avboka, får du ev redan överförda belopp tillbaka, dock reducerat om en bokningsavgift på 500 SEK.

Mer (klicka på länkarna):
Bokningskalender för att se lediga tider
Bilder från Norrland
Media i stugan
Planritning av stugan
Planritning av snickerboan
Vägbeskrivning och läge
Sevärdheter och aktiviteter i närheten
Gästbok
Maila om du har en fråga!

onlinebokning

PS: Stugan ”Norrland” är granne (ca 20 m avstånd) till stuga “Småland“. Båda husen kan bokas tillsammans av 2 familjer eller mindre sällskap upp till 13 personer.

Ekologi & Återbruk