Välkommen till Långershult!


Härligt ostört boende i genuin småländsk miljö:

• Autentisk gårdsmiljö med stort hus och många uthus
• ”Egen” sjö med brygga, ingen annan bebyggelse
• Helt ostört läge i mycket lantlig miljö
• Mycket utrymme för lek och äventyr
• Stort hus och trädgård med gamla fruktträd etc

Stuga:
”Långershult” är en underbart vackert belägen gård i genuint småländskt miljö med vedbod, jordkällare, ladugård och stenmurar och betesmarker och hagmarker. Du sitter på verandan och njuter utsikten över sjön Långsjön, som du har helt för dig själv. Du har egen väg dit, det finns inga grannar i närheten och ingen annan bor vid sjön, du lever helt ostörd semesterliv.

Tack för ett underbart boende, jättefin sjö-fiske, naturen runt omkring underbar, Astrid Lindgren en upplevelse både för ung och som jag själv, ännu ett tack för vänligt bemötande. Återkommer gärna. C. Lundh med familj. (från gästboken).

Huset är ursprungligen från 1800-talet (förmodligen, kanske även 1700-tal), men har blivit renoverat i flera omgångar. Nu finns det fullt utrustad kök med liten elspis/ugn/mikrovåg, frys/kylskåp, kaffemaskin, brödrostare, elvisp och allt annat du behöver för en lång semester. Köket har även en gammaldags vedspis, som du kan laga mat på eller bara sprida härlig värme med.

Långershult

I en ny tillbyggnad, som även är groventrén, har du tvättmaskin och ett enkelt bad med dusch och WC. Det finns ej TV i huset och mobiltäckningen kan vara ganska dålig, beroende på din operatör.

Det stora vardagsrummet har en effektiv vedkamin och är härligt ljust med fyra fönster åt tre håll, därav två fönster vetter ned mot sjön. Det finns ytterligare ett mindre rum som är inrett som lekrum åt barnen, med massor av leksaker och spel. Husets inredning är enkel och mycket går i 30- till 50-tals stil. Via en smal trappa kommer du upp på vinden. Där finns det ett stort sovrum med stort dubbelsäng och extrabädd. Från sovrummet har du en otroligt fin utsikt över sjön, se själv:

Sovrumsutsikt

Dessutom finns det på den annars oinredda vinden ytterligare fyra sängplatser (våningssäng 1,2+0,8m bred och två extra säng). I vardagsrummet finns dessutom en bäddsoffa.

OBS: vinden och sovrummet på övre våningen är inte isolerad, det kan vara småkallt på våren och hösten! Därför hyrs huset inte ut under vintern, var beredd på att det kan vara kyligt enstaka nätter även på våren och hösten.

Gården är en mycket fin och vacker miljö, även och speciellt för barn. Det finns nästan oändligt med plats för lek och äventyr på tomten. Du kan gå på upptäcktsresa bland jordkällare, stenrösen och tjärdalar och plocka äpplen från gamla fruktträd eller björnbär eller krusbär. Självklart finns det grill, trädgårdsmöbler och en roddbåt vid badplatsen.


Pris:
Priset är 800:- per dygn under lågsäsong  och  950:- under högsäsong (tider för högsäsongen se på bokningskalendern). Båt, flytvästar, ved för eldning, el och vatten ingår. Du kan även hyra en elcykel (21 vx, MTB).

Du städer själv innan du reser hem eller köper slutstädning för tilläggspriset 700:- SEK. Du har med dina egna sängkläder (påslakan, örngott, underlakan) och handdukar (eller så beställa du de extra, 100:- SEK per person). Du betalar hela hyran senast 4 veckor före ankomst. Om du skulle avboka, får du ev redan överförda belopp tillbaka, dock reducerat om en bokningsavgift på 500 SEK. Med hänsyn till andra gäster är det ej tillåten med rökning varken i huset eller på tomten, tack.

Husets sjö och båt

Gårdens sjö och båt

Tack för denna fina stuga vi fått hyra över midsommar! Det är en fantastisk idyll att vistas på och slappna av. Vi är mycket nöjda och kommer säkert att komma tillbaka! Hälsningar Fann, Magnus, Sara, Peter, Robin, Astrid, Kerstin. (från gästboken).

Belägenhet:
Distansen till Vimmerby / Astrid Lindgrens Värld är 26 km och närmaste byn med affärer, restaurang och bank etc är Hultsfred, ca 15 km. Ca 1km bort ligger en förtrolla skogstjärn (lite svårt att hitta) och ca 3 km bort ett fantastiskt naturreservat med urskog.

Morten 6 2015
Dags för bad med huset i bakgrunden

OBS: Den här gården hyrs ut av Filip Ingemarsson.
Kontakta honom för frågor och bokningen!

Mer (klick på länkarna):
Bokningskalender för lediga tider
Bilder från Långershult
Media i huset
Planritning av huset
Sevärdheter och aktiviteter i närheten
Vägbeskrivning
Gästbok

onlinebokning