Välkommen till Igelhult!

Nytillgång – fortfarande lediga dagar på sommaren!


Familjärt och prisvärt boende i lantlig bymiljö

• Nära till Astrid Lindgrens Värld (40 min)
• Rymligt hus med stor trädgård
• Fin, lantlig miljö i liten by där vägen slutar
• Vid Lönnebergaleden med fin badplats i närheten

 

DSC00886

 

Huset:
Huset i Igelhult har två sovrum, ett med två enkla sängar och ett med våningssäng (80/120cm bred). I vardagsrummet finns dessutom en bäddsoffa, så huset passar för 4 eller 5 personer. I badrummet finns en duschkabin och WC. Köket är fullt inredd med vattenkokare, elvisp, kaffemaskin, mikrovågsugn, brödrostare, stor kyl/frys, elspis. I köket finns det även en mysig vedspis som sprider härlig värme och veddoft. Även i vardagsrummet finns en kamin.

På den stora tomten har du trädgårdsmöbler, du kan grilla ute förstås och det finns gott om plats för lek och spel.

En kanadensare ligger vid badplatsen ca 500m bort.

Huset och tomten är rökfritt.


sovrum 1

sovrum 2

 

 

Belägenhet:
Huset ligger i lugn och trevlig bymiljö. Byn heter Igelhult, har ca 15 invånare och ligger mellan Vena (26km) och Kristdala (10km). Den är omgiven av skog och fina ängar och vackra sjöar. Grusvägen som leder till Igelhult slutar faktiskt där, så det är verkligen lugnt, du hör absolut inga bilar på natten…

DSC00881
Ägaren bor ca 50 m borta på en gård, där kan du klappa fåren, det finns kaniner och katt och hund. Den fina vandringsled “Lönnebergaleden” går rakt genom byn. Om du går längs leden ca 500m så kommer du till en fin rastplats vid sjön (Igelhulte göl) med grillplats, båt och badmöjlighet. Om du fortsätter vandringsleden, kommer du efter några dagar till havet, leden fortsätter via Ostkustleden hela vägen till Östersjön!


(50m kvar till badplatsen)

Några distanser: 5 km till Krokshult där det finns en mycket fin, markerad vandringsled, 10 km till närmaste mataffär och restaurang i Kristdala och 30 km till Hultsfred (centralort med järnvägsstation, affärer, restauranger, sjukvård, ridskola, skidspår med elbeljusning, simhall, turistinformation), knappt 30 km till havet (Östersjön), 45 km till Astrid Lindgrens Värld och Vimmerby, 339 km till Stockholm (4 timmar med tåg,  byte i Linköping).


Pris:
Priset är 700:- per dygn (800:- under perioden 17/6 – 21/8). Båt vid badplatsen och flytvästar ingår. Huset hyrs ut bara under sommaren (1 juni t o m 31 augusti).

Du städer själv innan du reser hem eller köper slutstädning för tilläggspriset 700:- SEK. Du har med dina egna sängkläder (påslakan, örngott, underlakan) och handdukar. På grund av det sjönära läget av stugan ska det bara användas miljövänliga disk- och tvättmedel, shampoo, etc, tack.

Om du skulle avboka, får du ev redan överförda belopp tillbaka, dock reducerat om en bokningsavgift på 500 SEK.


Mer (klicka på länkarna):

Bokningskalender för att se lediga tider
Bilder från Igelhult
Planritning
Vägbeskrivning och läge
Igelhult sägen
Sevärdheter och aktiviteter i närheten
Maila om du har en fråga!

Onlinebokning


Köket har både modern elspis och gammaldags vedspis!