“Dagsutflykter i Småland” är ett vackert uppslagsverk som rikt illustrerat med bilder beskriver 20 dagsturer till sevärdheter runt om Vimmerby, från Oskarshamn till Eksjö. Boken innehåller detaljerade beskrivningar av utflyktsmålen med spännande bakgrundsfakta och berättelser. Sammanlagd guidar boken på ca 200 km vandringsleder och över 2 000 km bilfärder!

Det finns mycket extra information om Småland och dess historia, om djur och natur och även en avdelning med lekar ute i naturen. Drygt 70 foton är av Emma Jansson, det flesta övriga är av författaren Christian Holzer själv. Layout och formgivningen svarade Karin Almlöf för. Du kan se bokens innehållsförteckning här. Mer finns på youtube och på instagram.

Boken har tagits väl emot av pressen (se t ex här) och en utställning om boken och dess foto (här) under en helg drog ca 200 besökare i lilla Vimmerby! Så här skriver Maria, som köpte boken till sina barn:

“Jag köpte ett exemplar av boken till mina (små) barn på utställningen i Warmbadhuset i Vimmerby. Och kan bara säga: Vilken fantastiskt trevlig bok! Jag är glatt överraskad. Hade förväntningar om att det skulle bli en trevlig läsning men detta överträffar mina förväntningar. Boken är verkligen välgjord, lättillgänglig och personlig. En riktigt mysig bok med så mkt mer än bara resmålstips!”

Boken är på 256 sidor i format 220 x 280 mm med hårda pärmar (trådhäftad hårdband). Med den storleken och en vikt på 1 425 g per bok vill man kanske inte ta med boken på vandringen – då kan du ladda ned alla vägbeskrivningar från den här sidan för att skriva ut och ta med. Skriv vägbeskrivningen gärna ut på vattentåligt papper, det finns att köpa t ex här.

Boken finns i bokhandeln, på turistbyråerna Vimmerby och Hultsfred, och på många andra platser i området (faktiskt på de flesta besöksmålen som är beskrivna i boken). Du kan även beställa via Emma Janssons webbshop. ISBN-numret är 978-91-981913-3-2.

Om du vill bläddra lite i boken, kan du göra det här (.pdf, 41 MB). Då ser du kapitel 6 om Vånevik och de två första sidorna av kapitel 7 om Kråkshult, totalt 15 sidor.

Välkommen till din utflykt i Småland, ha en god tur!

 

Boken kom till med stöd från Sparbanksstiftelsen Vimmerby och Regionförbundet Kalmar, 2018.