“Dagsutflykter i Småland” är ett vackert uppslagsverk som rikt illustrerat med bilder beskriver 20 dagsturer till sevärdheter runt om Vimmerby, från Oskarshamn till Eksjö. Boken innehåller detaljerade beskrivningar av utflyktsmålen med spännande bakgrundsfakta och berättelser. Sammanlagd guidar boken på ca 200 km vandringsleder och över 2 000 km bilfärder!

Det finns mycket extra information om Småland och dess historia, om djur och natur och även en avdelning med lekar ute i naturen. Drygt 70 foton är av Emma Jansson, det flesta övriga är av författaren Christian Holzer själv. Layout och formgivningen svarade Karin Almlöf för. Du kan se bokens innehållsförteckning här. Mer finns på youtube och på instagram.

Titta gärna på två kapitel som ebook:

Så här skriver Maria, som köpte boken till sina barn:

“Jag köpte ett exemplar av boken till mina (små) barn på utställningen i Warmbadhuset i Vimmerby. Och kan bara säga: Vilken fantastiskt trevlig bok! Jag är glatt överraskad. Hade förväntningar om att det skulle bli en trevlig läsning men detta överträffar mina förväntningar. Boken är verkligen välgjord, lättillgänglig och personlig. En riktigt mysig bok med så mkt mer än bara resmålstips!”

Boken är på 256 sidor i format 220 x 280 mm med hårda pärmar (trådhäftad hårdband). Med den storleken och en vikt på 1 425 g per bok vill man kanske inte ta med boken på vandringen – då kan du ladda ned alla vägbeskrivningar från den här sidan för att skriva ut och ta med. Skriv vägbeskrivningen gärna ut på vattentåligt papper, det finns att köpa t ex här.

Boken finns i bokhandeln, på turistbyråerna Vimmerby och Hultsfred, och på många andra platser i området, faktiskt på de flesta besöksmålen som är beskrivna i boken. På nätet handlar du boken billigast via Emma Janssons webbshop och på www.bokborsen.se, annars finns boken givetvis hos adlibris, bokus.com och alla andra större nätbokhandlare.

Du kan även beställa direkt hos mig (maila till info@basebo.se), då får du boken signerad till ett pris på 249 kr (porto tillkommer, f n 79 kr).

ISBN-numret är 978-91-981913-3-2.

“Kärleksfull vägvisare till Småland” [recensionens rubrik]
“Illustrerat med förföriskt vackra fotografier, ofta helsidor, av författaren själv och fotografen Emma Jansson.”
“Dagsutflykter i Småland vittnar om en imponerande lokalkännedom och faktainsamling; att söka upp och beskriva så många och så skilda utflyktsmål måste ha tagit år av arbete. Att det skett med lust och kärlek syns på resultatet. Författarens upptäckarglädje smittar av sig på läsaren.”
Recension i Astrid Lindgren-sällskapets medlemsblad, Nr 60 april 2018.

Fler recensioner:
Vimmerby Tidning
Vimmerby Tidning
Oskarshamns Tidning
Bibliotekstjänst
Kundtidning Sparbanken
Medlemsblad Astrid Lindgren sällskap

Välkommen till din utflykt i Småland, ha en god tur!

Boken kom till med stöd från Sparbanksstiftelsen Vimmerby och Regionförbundet Kalmar, 2018.