”Dagsutflykter i Småland” är ett vackert uppslagsverk som rikt illustrerat med bilder beskriver 20 dagsturer till sevärdheter runt om Vimmerby, från Oskarshamn till Eksjö. Boken innehåller detaljerade beskrivningar av utflyktsmålen med spännande bakgrundsfakta och berättelser. Sammanlagd guidar boken på ca 200 km vandringsleder och över 2 000 km bilfärder!

Det finns extra information om Småland och om djur och natur och även en avdelning med lekar ute i naturen. En stor del av foton är av Emma Jansson, det flesta övriga är av författaren Christian Holzer själv. Layout och formgivningen svarade Karin Almlöf för.

Du kan se bokens innehållsförteckning här.

Boken är på 256 sidor i format 220 x 280 mm med hårda pärmar (trådhäftad hårdband). Med den storleken och en vikt på 1 425 g per bok vill man kanske inte ta med boken på vandringen – då kan du ladda ned alla vägbeskrivningar från den här sidan för att skriva ut och ta med. Skriv gärna ut på vattentåligt papper, det finns att köpa t ex här.

Boken finns i bokhandeln, på turistbyråerna Vimmerby och Hultsfred, och på andra utvalda platser. Du kan även beställa via Emma Janssons webbshop. Priset är 289 kr. ISBN-numret är 978-91-981913-3-2.

Här kan du bläddra i boken för att se ett helt kapitel:

Välkommen till din utflykt i Småland, ha en god tur!

 

 

Boken kom till med stöd från Sparbanksstiftelsen Vimmerby och Regionförbundet Kalmar, 2018.